Under kvällen har vi tagit in en julgran som jag och Jimmy har hjälpts åt att klä med röda kulor, silvrigt glitter och en massa lysande lampor. Och under granen vilar såklart en massa klappar som väntar på att bli öppnade. 
 
Har även pyntat min dörr litegrann ;) Hoppas på att finna en liten klapp i strumpan på julaftonmorgon! 

Trasig

19/12/2011

0 Comments

 
Kvällen börjar lida mot sitt slut och jag har funderingar på att gå ner och koka mig lite mac'n'cheese att äta framför ett avsnitt DH eller gossip girl. Efter det ska jag dyka ner i böckernas värld ett kapitel eller två. Ska nämligen börja på "Trasig" av Shy Keenan. Har fått många tips om att läsa den boken och är precis sådana typer av böcker jag älskar att läsa. Har dock även fått varningar om att inte läsa den, inte för att den inte är bra, utan för att den sätter djupa spår.
 
För några minuter sedan läste jag de sista raderna ur "Det ska bli ett sant nöje att döda dig" av Magdalena Graaf.  En bok jag påbörjat i början av sommaren men som sedan glömts bort, halvt utläst på en dammig hylla bland alla möjliga andra prylar. Det var nyligen när vi skulle ha läst en bok till klassens bokcafé på svenskalektionen som jag kom på att läsa resterande sidor. Förstår inte riktigt hur jag har kunnat glömma bort att läsa ut en sådan bra bok, går ju knappt att sluta läsa. 
För er stackare som inte läst denna bok så kan jag meddela att den är suveränt bra. Jag rekommenderar den starkt. Det är (vilket jag älskar när det gäller böcker) en självbiografi, bygger alltså på en sann historia. Det handlar om hur Magdalena som nittonåring blir gravid och grovt nedtryckt, misshandlad och hotad av sin pojkvän, sambo och han som skulle bli far till hennes son. Från dagliga misshandlingar till en flykt för livet. En bok som är värd att ödsla tid och energi på. 
 
En begränsad nivå julpynt i rummet, de flesta klappar inhandlade och inslagna, julgran på ingång, fyra dagar kvar till julafton och jag har jullov. Visst är det härligt?!
Ska jag vara ärlig? VART FAN ÄR JULSTÄMNINGEN?! Vi har nästan inget julpynt alls, det enda är i princip bara i mitt rum (och ni ser ju hur mycket jag har..mamma vägrar att ha det juligt i huset i år :( ALLT är lila..), ingen gran ÄNNU, inga knäck/kola/pepparkakor/pepparkakehus är ännu bakade, har inte hört någon julmusik överhuvudtaget.. Julen blir bara sämre och sämre för varje år. Helst skulle det få vara som när man var liten. Då hade man minsann julstämning i flera månader innan kändes det som!
 
Klockan är 12.00 och jag har redan hunnit vara vaken i flera timmar. Känns riktigt skönt såhär en lördag. Och förstå känslan när alarmet ringde i morse när klockan var halv tio ungefär och man tror att man måste upp på skolan, så inser man att det är helg! Finns nog inget bättre än den känslan..? Nu ska jag iaf passa på att skriva filmanalysen innan älsklingen vaknar. 
 
För några dagar sedan vann min goda vän Sanna att fara till stockholm och göra en tandblekning på klinik. Jag blev väldigt irriterad eftersom jag aldrig vinner (jag ville ju också ha) :( Så då gick jag med i en massa tävlingar på fb bl.a. röda kvarns tävling om att vinna biobiljetter. Sen igår satt jag och Jimmy och pratade om att vi ville se nya Sherlock Holmes på premiären nu när det är 3D bio och allt, synd att vi inte har råd... Sen får jag ett fb meddelande: "Gå in på röda kvarn fb sida :-)" Så jag gör det, och tror ni inte att jag har vunnit två biljetter till Sherlock Holmes nu idag kl 20.00! :D Dessutom har jag och Jimmy varit tillsammans i nio månader 
 
Lite blandad tur idag. Började bed att jag hittade min ring som varit borta. Senare på dagen märkte jag att jag istället har tappat bort min börs med en massa pengar, kontokort, medlemskort, kvitton, legg, och lite andra viktiga saker. Har tappat den i lördags och finns bara tre ställen den kan vara på, i huset/väskan/jackan, i bilen eller ute på gården. Eftersom den inte är någonstans här hemma eller i bilen så måste jag ha tappat den på gården. Och ni kanske vet att de har snöat ganska mycket i helgen, så igår tog pappa traktorn och skottade bort all snö från gården till snöhögar vid vägen. Var tror ni min börs är då alltså?! Jag och Jimmy ska ta varsin spade när han kommer hit och hoppas på att den kommer fram, helst innan vi grävt igenom hela högarna.

Nu kommer vi till lite tur igen. Förra vecka beställde jag lite julklappar från Kicks och passade på att beställa lite åt mig själv också. Har länge letat efter Maria Montazamis läppstift från MUS men fick efter ett tags letande veta att det hade utgått, att det bara var limited edition. Men nu hade det kommit tillbaka!! :D Så klickade hem det och en till ny eyeliner eftersom den jag nyss köpt från smashbox som skulle vara så bra verkligen sög. Fick återgå till den jag haft tidigare igen trots att jag inte riktigt gillar den eftersom den fort sotas ut, men den är då bättre än smashbpx iaf, och BILLIGARE! 
Läppstiftet är dock inte i guld numera, det är istället svart som de flesta andra.
 
Visningen igår var fantastiskt kul att titta på och väldigt proffsigt anordnat. Jag ångrar inte en sekund att jag slösat 140;- på detta evenemang. Och jag hoppas verkligen att de kommer göras om någon fler gång. :)
 
Uppe före nio idag, en lördag. Inte likt mig. Brukar vanligtvis sova bort hela helgen..tyvärr.. Men inte idag! :D Så idag ska jag försöka hinna tvätta, städa rummet, göra en filmanalys, vara hundvakt och ikväll ska jag på frisör och make-up 3ornas visning på folkan. Dags att sätta igång!